MEDISPORT TRAKA za efikasno bandažiranje zglobova

Bandažiranje u sportu, pri čemu se uglavnom misli na bandažiranje skočnog zgloba u cilju prevencije nastanka distorzije ili uvrnuća skočnog zgloba, je jako važno.

Bandažiranje skočnog zgloba, kao vid prevencije od povrede, u pojedinim sportovima je obavezno kao u profesionalnoj košarci, gde igrač mora da ima bandažiran skočni zglob za svaki trening.

Takođe, bandažiranje sportista je vrlo značajno kod rukometa i odbojke jer su i ovde povrede skočnog zgloba česte.

Traka se postavlja na isključivo čistu kožu i kožu bez vidljivih otvorenih rana.

Sunđer je neizostavni deo kod bandažiranja putem tejpa.

Primenom sunđera – elastične sunđeraste podloške u visoko prozirnoj tankoj poliuretanskoj peni, izbegava se iritacija kože i omogućava lako, brzo i bezbolno uklanjanje trake sa lepkom.

Pored standardnog sunđera postoji i sečeni sunđer za petu i ris  koji se stavljaju da ne bi došlo do velikog pritiska i kompresije na ovim mestima i da se ne bi stvorili žuljevi.

Jako je bitno da obatite pažnju na razlike u kvalitetu traka koje postoje na našem tržištu, na čvrstinu, elastičnost i kvalitet lepka koji sadrže, jer traka treba da izdrži ceo trening ili utakmicu na nozi igrača, koja se pri tome znoji.

MEDISPORT TRAKA – 10 karakteristika trake

  1. Idealna za preventivno fiksiranje zglobova jer pruža visoki stepen podrške.
  2. U pitanju je neelasticna lepljiva traka koja se može koristiti za imobilizaciju ili podršku kod uganuća, distorzija, iščašenja i drugih povreda zgloba.
  3. Postojanje kanalica duž cele trake pomaže koži da diše dok je zglob bandažiran.
  4. Zahvaljujući kanalicama koje propuštaju tečnost (znoj) bandaž se ne kvasi i ostaje duže zalepljen za kožu za razlku od bandaža bez kanalica.
  5. Dolazi u dve dimenzije: 3,8cm x 14m,  5cm x 14m pri čemu je preporuka da se dimenzije 3,8cm koristi kod osoba sa manjim zglobovima (žene i mlađe osobe) ili kod osoba kojima je potrebna fiksacija manjih zglobova, poput zglobova prstiju.
  6. Traka je sa cink oksidnim lepkom.
  7. Ima visoku sposobnost čvrstog prijanja na kožu.
  8. Karakteriše je lako odmotavanje i odlična lepljivost.
  9. Medisport traka je dostupna u neutralnoj beloj boji.
  10. Ima mogućnost horizontalnog i vertikalnog krojenja bez makaza.

Upotreba Medsport trake

Medisport traka je podrška lekaru ili fizioterapeutu za adekvatan tretman sportiste, za imobilizaciju ili fiksiranje kod uganuća, distorzija, iščašenja i drugih povreda zglobova. Takođe pogodna je za preventivnu imobilizaciju zglobova jer pruža visoki stepen podrške.

Vlada Radulović fizioterapeut rukometne reprezentacije Srbije koristi i preporučuje Medisport traku za bandažiranje.

Za više informacija i poručivanje Medisport proizvoda možete nas kontaktirati na broj telefona: +381 11 3593 788 svakog radnog dana od 08:00 – 16:00h, pisati putem naše kontakt forme ili posetiti Medisport veleprodaju na adresi Hasanaginice 3, Beograd.

Možete poručiti Medisport proizvode i putem naše onlajn prodavnice. Cene istaknute u onlajn prodavnici su maloprodajne. 

Medisport 10 godina u službi sportske i fizikalne medicine! 

medisport-footer-logo

Medisport doo Beograd je desetu godinu zaredom prisutan u velikom broju državnih i privatnih, zdravstvenih i rehabilitacionih ustanova, kao i u najpoznatijim sportskim klubovima i nacionalnim selekcijama kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, kao zvanični zastupnik kompanije MEDISPORT Italija.

Pratite nas

VELEPRODAJA

Milana Blagojevića Španca 30,

11000 Beograd

MALOPRODAJA

U svim bolje snabdevenim apotekama i

Medisport onlajn prodavnica

Radno vreme:

08:00-16:00h

Kontakt telefon:

+381 11 3593 788

Kopirajt 2019 MEDISPORT ©   Zadržana sva prava na sadržaj