Kinezi trakama se sprovodi tehnika neuro mišiićnog tejpinga (NMT), koja se bazira na stimulisanju procesa prirodnog ozdravljenja samog tela, aktiviranjem neuroloških i cirkulatornih sistema.

U pitanju je tehnika lepljenja stara preko 30 godina, vodi poreklo iz Južne Koreje odakle potiču i Medisport kinezi trake.

Medisport kinezi traka je lepljiva, elastična traka, koja svojim karakteristikama u debljini i težini oponaša svojstva ljudske kože. Pažljivo je dizajnirana sa mogućnošću jednosmerne elastičnost, po dužini od 50% – 60% i vrši biomehaničko delovanje na ljudski organizam.

Debljina trake je ista kao debljina spoljnog dela kože, što omogućava da se brzo nakon apliciranja trake, eliminiše osećaj kod pacijenta, da je ima na koži.

Elastične karakteristike pružaju pomoć i podršku pacijentu u smanjenju umora mišića. Takođe, traka može da stimuliše mišiće, da ih ojača kad su slabi, pomaže prilikom opuštanja mekog tkiva i poboljšava limfni protok što smanjuje bol i otok.

Traka se seče i postavlja sa različitim stepenom zategnutosti u zavisnosti od vrste terapeutskog efekta koji lekar ili fizioterapeut žele da postignu.

Medisport kinezi trake – osobine trake slične ljudskoj koži

Primenjujući dugogodišnje iskustvo stručnjaka u proizvodnji kinezi traka, pažljivo kombinujući materijal za izradu, elastičnosti trake, debljinu trake i količine lepka, omogućuje da ova traka oponaša ljudsku kožu.

Medisport kinezi traka ne sadrži medicinske ili hemijske sastojke, prozračna je, vodootporna i nakon primene stabilna je nekoliko dana.

Traka je napravljena od polimernih elastičnih niti koje su obmotane sa vlaknima od 100% pamuka. Pamučna vlakna pomažu prilikom disanja kože i kod sušenja same trake usled znojenja ili nakon kupanja.

Lepak koji se koristi na kinezi traci je hipoalergenski medicinski akrilni lepak, koji se aktivira na toplotu tela. Što je traka duže na telu to je lepak postojaniji.

Lepak se na traku nanosi u talasima koji imitiraju kvalitet otiska prsta, što pomaže kod adekvatnog prijanjanja trake na kožu, istovremeno dozvoljavajući koži da diše. Sve ovo čini traku vodootpornom i smanjuje se šansa da se traka sama od sebe odlepi, pomeri ili sklizne.

Nakon uklanjanja trake koža ostaje čista, kako bez tragova lepka, tako i bez iritacije kože.

Poznavanje tehnike NMT preduslov pravilne aplikacije trake

Sistem kineziološke trake pruža podršku pojedincu dok podržava čitav spektar pokreta, omogućavajući mu da učestvuje u fizičkoj aktivnosti, jer sprečava prekomerno istezanje mišića, olakšavajući protok limfe.

Pomaže u lečenju povreda mišića, poremećaja krvne i limfne cirkulacije, umiruje bol i ispravlja poravnanje zglobova.

Kineziološka traka omogućava konstantne terapeutske pogodnosti tokom celog dana.

 Pravilno lepljenje ove trake podrazumeva poznavanje tehnike nerumoišićnog tejpinga, zato je jako bitno da je lepi profesionalac koji je prošao jedan od setifikovanih NMT kurseva.

Medisport kinesiology traku su potpuno bezbedne za upotrebu i efikasne i kod trudnica, deca i bebe.

Dimenzija kinezi trake je: 5cm x 5m sa ponudom širokog spektra boja.

Poruči kinezi trake.